Роженският събор - за първи път от 9 години

Тази година ще се проведе традиционния Роженски събор на Роженските поляни. Събитието е известно с това, че на него се събират изпълнителни от цялата родопска област, като събитието е емблематично за всичи почитатели на фолклорните традиции. 

Тази година за първи път от 9 години насам ще се проведе събора, което обещава да бъде запомнящо се, предвид факта, че събора се провежда на 4 години посещението му е задължително. На събора на роженските поляни ще се съберат гайдари, певици и танцьори на народни танци. Специални участници ще се 100 Каба гайдни, като според организаторите ще има над 400 гайдари и изпълнителни, което прави събитието най-мащабното от този сорт в региона през последните години.

Датата, която е определена от организаторите е 17.07 до 19.07, а мястото, както вече споменахме роженски поляни около връх Перелик.  Всеки желаещ да посети събитието е свободен да го направи, като желаещите да резервират места в региона е желателно да побързат, защото свободните места в региона са почти заети. 

Пампорово е една отлична възможност да се комбинира луксозно настаняване и посещение на събора, като голямото разнообразие от хотели в Пампорово може да помогне за избора. Нашият съвет за максимално отлично съотношение между цена и качество е да се отседне в Хотел Екстрийм, Пампорово. Хотелът дори има пряка видимост към върха от терасите си. Няма да споменяваме и хубавите гледки, които се откриват от там. 

В заключение ще ви посъветваме да посетите събора заредени с много добро настроение и апарат с резервни батерии. Удобните обувки също са нещо задължително. Очакваме ви, като веднага след събитието ще споделим и нашите отзиви и разбира се, снимки!





{START_COUNTER}